Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

SFO Regnbuen

SUNDskolens Special SFO Regnbuen Linde Allé 36 4800 Nykøbing F. 

SFO leder: Tina Huge Larsen.

Regnbuen er en special SFO for børn med forskellige handicaps. Vi har pt. 23 børn i alderen 6-14 år. Vi er 6 pædagoger og 1 halvårsstuderende.

Det er en meget blandet børnegruppe, men fælles for dem alle er, de er skolesøgende på Sundskolen i Centerklasserækken ( CKR) og at de går i SFO i Regnbuen. Nogle børn kommer både i morgen SFO i tidsrummet kl. 6.30 – 8.30 og om eftermiddagen.

Vi har almindelig åbningstid fra 6.30 morgen og eftermiddag indtil kl 17.00, dog kl 16.00 om fredagen. Børnene har meget forskellige handicaps. Vi har blebørn, forholdsvis selvhjulpne børn og nogle vi kommunikerer med via TTT. Vi prøver så vidt muligt at tilgodese alles behov og interesser.

Børnenes handicaps er blandt andet:

Down syndrom

Sen hjerneskade

Tilknytningsforstyrrelse

NLD

Tidligt skadet børn

 Fysisk og psykisk udviklingshæmmede

Døv-stum

Diabetes

Vanskeligheder inde for autisme spektret.

Flere af børnene har vidtgående handicaps og har behov for opsyn, hjælp og guidning i næsten alle sammenhænge. De kræver derved én til én kontakt. Enkelte børn er udadreagerende. Det er derfor afgørende at personalet fremstår tydelige, stabile og troværdige. Hverdagen er struktureret og dagens program er visualiseret via piktogram. Nogle af børnene har fast kontinuerligt uge program. Faste ugentlige aktiviteter kan nævnes bagning, bål, gymnastik, kreativ, computer og regnbuedag ( aktivitet i regnbuen). Fredag er fast hygge tur dag.

Vi prioriterer udendørsaktiviteter så som legeplads og tur til skoven. Vi lægger vægt på et godt forældresamarbejde. Vi har til dagligt kontakt og dialog med nogle forældre og til de øvrige tilstræber vi at skrive dagligt i børnenes kontaktbøger. Vi ringer også gerne.

Praktikvejledere: Maria R Christensen, Jannie Stegmann og Sara Johansen